Mamografija

Mamografija je najzanesljivejša in najnatančnejša metoda za ugotavljanje začetnih rakavih sprememb v dojki. Namen preiskave je odkriti majhne, klinično še netipne tumorje. V ambulanti za bolezni dojk ZD Domžale že vrsto let opravljamo klinične preglede dojk, vključno z mamografsko in ultra zvočno diagnostiko. V naši občini se izvaja državni presejalni program DORA. Čakalne dobe so se zelo skrajšale, kar omogoča vsem ženskam, ki ne spadajo v DORA program (mlajše od 50 in starejše od 69 let), da brez daljšega čakanja opravijo pregled dojk in mamografijo pri nas. 

Naročanje


V specialistično ambulanto se lahko naročite osebno v ordinacijskem času ambulante, po telefonu, po pošti,preko e-pošte in preko portala na povezavi https://narocanje.ezdrav.si/.


Napotki pred preiskavo

S seboj prinesite stare mamografske slike in izvide morebitnih drugih že opravljenih preiskav dojk.

​​​​​Izvid preiskave prejme pacientka v 7 do 14 dneh.
V kolikor je potrebna dodatna diagnostika, to storimo v najkrajšem možnem času.
Vse storitve opravljamo v sodelovanju s strokovnjaki Onkološkega inštituta
 

Klinični pregled dojk je plačljiv. Za pacientke občin Domžale, Mengeš, Moravče, Lukovica, Trzin, Kamnik in Komenda so plačnice storitev občine. 

 

CENIK SAMOPLAČNIŠKIH STORITEV:

Klinični pregled dojk: 40 eur
Mamografsko slikanje: 60 eur
UZ dojk: 50 eur

Vse ženske s tipno spremembo, ne glede na starost, oziroma ženske, ki spadate v ogroženo skupino, ste diagnostično obdelane v ambulanti za bolezni dojk, na podlagi napotnice, ki jo izda izbrani zdravnik ali ginekolog. 

*Od 1.4.2013 dalje v Ambulanti za bolezni dojk ne opravljamo več preventivnih pregledov žensk v starosti od 50 do 69 let - vabljene boste v program DORA.