Otroški in šolski dispanzer Domžale

V Otroškem dispanzerju skrbimo za celovito zdravstveno oskrbo otrok in mladostnikov do osemnajstega leta starosti. Vsi zdravniki tega dispanzerja smo specialisti pediatrije, vsi sprejemamo in obravnavamo otroke od rojstva do vključno osemnajstega leta. Skupaj z medicinskimi sestrami in drugim osebjem se vsakodnevno trudimo za čim boljšo oskrbo otrok. 

S sistematskimi pregledi spremljamo njihov razvoj, izvajamo cepljenja po predpisanem programu imunoprofilakse in dodatna neobvezna cepljenja. Ob bolezenskih stanjih izvajamo diagnostiko in zdravljenje. 

Za naročanje novorojenčkov na prvi pregled v posvetovalnici pokličite dipl. med. sestro Katarino Smrtnik na tel. številko: 051 217 946 od ponedeljka do petka. Zadostuje en klic. V kolikor se na klic ne javimo takoj, vas pokličemo nazaj.

 

NAROČILO RECEPTOV:

Naročilo recepta za zdravilo preko maila (možno le za zdravila, ki jih otrok že redno prejema):

Mail naj vsebuje ime in priimek otroka, rojstni datum, katera zdravila jemlje in v kakšni dozi. Za morebitna vprašanja dopišite vašo telefonsko številko. 

Stanje receptov lahko spremljate preko aplikacije zVEM. 

 

NAROČANJE NAPOTNIC:

Naročilo napotnice preko maila ( samo za kontrolne preglede):

Mail naj vsebuje ime in priimek otroka, rojstni datum, h kateremu specialistu je naročen na kontrolo. Za morebitna vprašanja dopišite vašo telefonsko številko. Če že imate datum pregleda zadostuje napotnica poslana v e-sistem. Če se morate na kontrolni pregled še naročiti, boste potrebovali številko e-napotnice.

Stanje napotnic in datume pregledov lahko spremljate preko aplikacije zVEM.

UREJANJE BOLNIŠKEGA STALEŽA IN SPREMSTVA ZA OTROKA:

Če otrok zboli in potrebujete bolniški stalež za nego, kontaktirajte svojega pediatra. Ta bo določil ali otrok potrebuje pregled in vam odprl bolniško.

Bolniški stalež je potrebno sporočiti najkasneje v treh dnevih.

Za zaključek bolniškega staleža sporočite podatke medicinski sestri. Najlažje kar na elektronski naslov ambulante. Mail naj vsebuje podatke o otroku, podatke o staršu, ki uveljavlja bolniški stalež, za koliko ur je le-ta zaposlen, datum bolniškega staleža. Obvezno pripišite vašo telefonsko številko.

Spremstvo izdajamo po opravljenem pregledu (ne v naprej). Po elektronski pošti pošljite potrdilo o pregledu in za koliko ur potrebujete spremstvo.

Bolniški list bo po elektronski poti poslan vašemu delodajalcu.

Bolniški stalež lahko spremljate preko aplikacije zVEM.

 

Za pregled v ambulanti, posvet z zdravnikom, izdajo receptov, napotnic in druge zdravstvene dokumentacije se je potrebno naročiti, in sicer:

OSEBNO v ordinacijskem času ambulante (poiščite pri posameznem izvajalcu)

PO TELEFONU v ordinacijskem času ambulante (poiščite pri posameznem izvajalcu)

PREKO ELEKTRONSKE POŠTE  (poiščite pri posameznem izvajalcu)

PO NAVADNI POŠTI na naslov

Zdravstveni dom Domžale, Otroški in šolski dispanzer, Mestni trg 2, 1230 Domžale.

Cenik samoplačniških storitev

Cenik cepljenja

Cenik izdaje potrdil v zvezi s covid-19

Cenik testiranja na Covid-19 - velja od 08.11.2021

 

 

 

Uporabne povezave
Osnovne informacije o cepljenju in cepivih

Prehrana dojenčka

Dojenček - kako ga pestujemo in kako se ukvarjamo z njim