Otroški in šolski dispanzer Domžale

 

OBVESTILO PACIENTOM 

V zdravstveni dom lahko vstopijo samo naročeni pacienti v spremstvu ene zdrave osebe, največ pet minut pred uro pregleda. Vhod v ZD Domžale je možen le iz severne strani. Pred vstopom je potrebno izpolniti vprašalnik o zdravstvenem stanju, izmerjena bo telesna temperatura. V zdravstveni dom vstopate z masko in si razkužite roke.

Pediatri še naprej skrbimo za vse svoje paciente. Vsi otroci, ki potrebujejo pregled, bodo pregledani v času, ki ga zahteva njihovo zdravstveno stanje.

V ambulanti izbranega pediatra bodo pregledani otroci, ki nimajo znakov okužbe, zato je pri naročanju za pregled sestri potrebno odgovoriti na vsa zastavljena vprašanja. V čakalnici je potrebno upoštevati predpisano razdaljo do drugih obiskovalcev.

Otroci z znaki okužbe ali tisti, ki so bili v stiku s corona virusom, bodo po predhodnem naročilu pregledani v posebni ambulanti, ki se nahaja v zabojniku pred glavnim vhodom v zdravstveni dom. Uro pregleda določi osebni zdravnik (ali tisti, ki ga nadomešča).

 

IZVAJANJE SISTEMATSKIH PREGLEDOV:

Sistematski pregledi dojenčkov in otrok do 18 meseca starosti  se 7.4.2021 ponovno vračajo na staro lokacijo v Zdravstveni dom Domžale.

Zaradi zagotavljanja varnosti je vhod za posvetovalnico ločen od glavnega vhoda v Zdravstveni dom (bivši vhod v otroški dispanzer). Ta vhod je namenjen le naročenim v posvetovalnico.

Bodite točni. Ob prihodu pozvonite in počakajte, da vam sestra odpre vrata.

Na pregled z dojenčkom pridite le, če ste vsi v skupnem gospodinjstvu zdravi (če se zgodi, da tik pred pregledom nekdo zboli, nas prosimo obvestite).

Otroka naj spremlja 1 zdrava oseba, vsi ostali bodo počakali zunaj.

S seboj prinesite zdravstveno kartico otroka, cepilno knjižico in čisto tetra plenico.

 

Za naročanje novorojenčkov na prvi pregled v posvetovalnici pokličite dipl. babico Mojco Nartnik Meglič na tel. številko: 051 217 946 od ponedeljka do petka med 7.00 in 8.00 uro. Zadostuje en klic. V kolikor se na klic ne javimo takoj, vas pokličemo nazaj.

 

NAROČILO RECEPTOV:

Naročilo recepta za zdravilo preko maila (možno le za zdravila, ki jih otrok že redno prejema):

Mail naj vsebuje ime in priimek otroka, rojstni datum, katera zdravila jemlje in v kakšni dozi. Za morebitna vprašanja dopišite vašo telefonsko številko. 

 

NAROČANJE NAPOTNIC:

Naročilo napotnice preko maila ( samo za kontrolne preglede):

Mail naj vsebuje ime in priimek otroka, rojstni datum, h kateremu specialistu je naročen na kontrolo. Za morebitna vprašanja dopišite vašo telefonsko številko. Če že imate datum pregleda zadostuje napotnica poslana v e-sistem. Če se morate na kontrolni pregled še naročiti, boste potrebovali številko e-napotnice

UREJANJE BOLNIŠKEGA STALEŽA IN SPREMSTVA ZA OTROKA:

Če otrok zboli in potrebujete bolniški stalež za nego, kontaktirajte svojega pediatra. Ta bo določil ali otrok potrebuje pregled in vam odprl bolniško.

Za zaključek bolniškega staleža sporočite podatke medicinski sestri. Najlažje kar na elektronski naslov ambulante. Mail naj vsebuje podatke o otroku, podatke o staršu, ki uveljavlja bolniški stalež, za koliko ur je le-ta zaposlen, datum bolniškega staleža. Obvezno pripišite vašo telefonsko številko.

Spremstvo izdajamo po opravljenem pregledu (ne v naprej). Po elektronski pošti pošljite potrdilo o pregledu in za koliko ur potrebujete spremstvo.

Bolniški list bo po elektronski poti poslan vašemu delodajalcu.

 

V Otroškem dispanzerju skrbimo za celovito zdravstveno oskrbo otrok in mladostnikov do osemnajstega leta starosti. Vsi zdravniki tega dispanzerja smo specialisti pediatrije, vsi sprejemamo in obravnavamo otroke od rojstva do do vključno osemnajstega leta. Skupaj z medicinskimi sestrami in drugim osebjem se vsakodnevno trudimo za čim boljšo oskrbo otrok. 

S sistematskimi pregledi spremljamo njihov razvoj, izvajamo cepljenja po predpisanem programu imunoprofilakse in dodatna neobvezna cepljenja. Ob bolezenskih stanjih izvajamo diagnostiko in zdravljenje. 

 

Za pregled v ambulanti, posvet z zdravnikom, izdajo receptov, napotnic in druge zdravstvene dokumentacije se je potrebno naročiti, in sicer:

OSEBNO v ordinacijskem času ambulante (poiščite pri posameznem izvajalcu)

- trenutno ni možno

PO TELEFONU v ordinacijskem času ambulante (poiščite pri posameznem izvajalcu)

PREKO ELEKTRONSKE POŠTE  (poiščite pri posameznem izvajalcu)

PO NAVADNI POŠTI na naslov

Zdravstveni dom Domžale, Otroški in šolski dispanzer, Mestni trg 2, 1230 Domžale.

Cenik samoplačniških storitev

Cenik cepljenja

Cenik izdaje potrdil v zvezi s covid-19

Cenik testiranja na Covid-19 - velja od 08.11.2021

 

 

 

Uporabne povezave
Osnovne informacije o cepljenju in cepivih

Prehrana dojenčka

Dojenček - kako ga pestujemo in kako se ukvarjamo z njim