Grad Silvija

dr.med.spec.druž.med.

OBVESTILA:

Ambulanta Dr. Grad Silvije se je 1.07.2021 preselila v prostore Zdravstvenega doma Domžale (1. nadstropje).

ODSOTNOST:

Ambulanta bo med 25. in 27. oktobrom zaprta.

V NUJNIH primerih nas nadomešča ambulanta dr. Milojević

Hvala za razumevanje

.

 

PODATKI O ŠTEVILU OPREDELJENIH OSEB IN KOLIČNIKOV ZA GLAVARINO NA DAN  01.10.2021:

Število oseb: Število količnikov:
1.835 1.996
Dr. Grad Silvija ne sprejema več novih pacientov.

 

NAVODILA ZA PACIENTE:

NAROČANJE :

Zaradi lažje organizacije dela v ambulanti, se je potrebno na pregled predhodno naročiti:

 • osebno: v ordinacijskem času
 • po telefonu: Telefonske klice sprejemamo od 8.00 do 10.00  dopoldan ter od 14.00.do 16.00 popoldan. Prosimo, da zaradi ene zadeve kličete le enkrat na dan. Vaša telefonska številka se nam izpiše v sistemu in na vaš klic vam bomo odgovorili najkasneje v enem dnevu.elektronsko: ambulantadr.grad@zd-domzale.si (navedite približno termin obiska) ali  preko spletne aplikacije https://dozdravnika.si
 • Preko spletne aplikacije v skladu z novimi navodili do nadaljnjega ni možno.

  Elektronska pošta je namenjena kratkim obvestilom in vprašanjem v zvezi z zdravstvenim stanjem, urejanju bolniškega staleža ter naročanju zdravil in kontrolnih napotnic. Sporočila naj bodo kratka in jasna. Laboratorijskih izvidov ne komentiramo po e- pošti (potrebno se je naročiti na posvet).

  Na elektronsko pošto bomo odgovorili v treh delovnih dneh. V času, ko ambulanta zaradi letnih dopustov, bolezni osebja ali drugih razlogov ne deluje in jo nadomešča ambulanta v Trzinu, ne odgovarjamo na elektronska sporočila in tudi po ponovnem odprtju ambulante ne obravnavamo elektronskih sporočil, ki ste jih poslali v času naše odsotnosti!

  Naročanje ni potrebno v naslednjih primerih:

  1. Nenadno nastalo:

 • težko dihanje
 • bolečina v prsih
 • motnje zavesti
 • bolečina v trebuhu in/ali vztrajajoče bruhanje
 • hud glavobol
 • visoko povišana telesna temperatura
 • druge hude bolečine
 • huda duševna stiska

  2. Če akutno zbolite (pridite prvo uro delovnega časa ambulante)

  3. Za zaključitev bolniškega staleža

  4. Za prevezo rane (s seboj prinesite morebitne izvide ustreznih specialistov)

  5. Za predpis kontrolnih napotnic (s seboj prinesite stare izvide ustreznih specialistov)

  6. Za predpis receptov (osebno v ambulanti - s spiskom zdravil, ki jih želite)

  SPREJEM PACIENTOV: dopoldan najkasneje do 13 ure, popoldan najkasneje do 18.30 ure.

  Prva ura delovnega časa je namenjena nujnim, akutno zbolelim pacientom ( zaradi epidemioloških razmer v primeru znakov okužbe dihal ali vročine, najprej pokličite v ambulanto) in kroničnim bolnikom z akutnim poslabšanjem bolezni. Za recepte, napotnice in preveze se oglasite po prvi uri ambulante.

  BOLNIŠKI STALEŽ: če ste nenadno zboleli in potrebujete bolniški stalež, to po telefonu ali elektronski pošti sporočite v ambulanto najkasneje v treh delovnih dneh. (Odpiranje staleža za več dni nazaj po pravilih ZZZS ni možno brez odobritve imenovanega zdravnika ). Vsaj v treh delovnih dneh se oglasite na pregled prvo uro delovnega časa ali po dogovoru z medicinsko sestro.

  Potrdilo o bolniškem staležu delodajalcu pošiljamo  le v elektronski obliki.

  Če pričakujete , da bo bolniški stalež daljši od 30 dni, se do 23. dneva bolniškega staleža naročite na pregled v ambulanto z izvidi specialista, ki predlaga podaljšanje staleža. Pri vsakem nadaljnjem podaljšanju bolniškega staleža se z izvidi specialista ponovno naročite na pregled v ambulanti 7 dni pred iztekom roka bolniškega staleža.

  Urejanje bolniškega staleža je dolžnost pacienta. Pravočasno nas obvestite o odprtju in zaključku bolniškega staleža in pri daljši bolniški odsotnosti pravočasno posredujte izvide specialistov, da bomo vašo zdravstveno dokumentacijo lahko poslali komisiji imenovanih zdravnikov ZZZS.

  ŠOLSKA OPRAVIČILA: se lahko izda pri več kot enotedenski odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe.

  RECEPTI: recepte za stalna zdravila je potrebno naročiti vsaj en teden pred iztekom – osebno, po telefonu ali elektronski pošti. Prosimo, da pri naročanju navedete točno ime zdravila in odmerek, ki ga jemljete. Zdravila lahko prevzamete v lekarni najkasneje naslednjega dne. Za vsa zdravila, ki vam jih je na novo predpisal drug specialist, morate specialistične izvide posredovati v ambulanto.

  MEDICINSKO - TEHNIČNI PRIPOMOČKI: za njihovo predpisovanje potrebujemo zdravstveno kartico. Predpiše se jih lahko najprej 10 dni pred iztekom trajnostne dobe.

  NAPOTNICE: za kontrolne preglede naročite pri medicinski sestri vsaj en teden pred datumom kontrolnega pregleda. Prinesite tudi izvid zadnjega specialističnega pregleda (če ga ni v vašem zdravstvenem kartonu), iz katerega je razvidno, kakšno napotnico potrebujete.

  Če želite napotnico za prvi pregled pri specialistu, se naročite za ambulantni pregled.

  ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE: pacienti, ki nimajo urejenega dodatnega zdravstvenega zavarovanja morajo pri medicinski sestri doplačati zdravstveno storitev. Doplačilo za omenjene paciente je potrebno tudi za telefonski ali elektronski posvet. V teh primerih pošljemo položnico za storitev na domači naslov.

  LABORATORIJ in RTG: v Zdravstvenem domu Domžale.

.NADOMEŠČANJE: Ob odsotnosti zdravnice se v primerih akutne bolezni, prevez ali hujšega poslabšanja kronične bolezni  predhodno naročite v nadomestni ambulanti (navadno v Trzinu). Vse ostale storitve npr. recepte, napotnice, bolniške staleže ipd. urejajte pri izbranem zdravniku.

Cenik samoplačniških storitev

Cenik izdaje potrdil v zvezi s covid-19

Cenik testiranja na Covid-19 - velja od 30.08.2021