Dogodki

Festival zdravja v Moravčah

11. junij 2019

V mesecu juniju je Zdravstveno vzgojni center skupaj z Občino Moravče organiziral Festival zdravja v Moravčah. Tako kot na Festivalu zdravja v Mengšu je bil glavni namen tokratnega Festivala predstavitev zdravstveno vzgojnih delavnic v lokalni skupnosti.

Aktivnosti so potekale od ponedeljka do petka v obliki predavanj, delavnic in meritev. V ponedeljek je potekalo predavanje o Zdravstveno vzgojnem centru in promociji zdravja. Promocija zdravja se je nadaljevala v torek z meritvijo in analizo telesne mase. Občani Moravč so se nam pridružili tudi v sredo, ko smo izvajali brezplačne meritve holesterola, krvnega sladkorja, krvnega tlaka in testiranja telesne pripravljenosti Ali sem  fit. Po vseh meritvah je bil četrtek namenjen duševnemu zdravju, dopoldne so se občani udeležili delavnic Tehnik sproščanja, v popoldanskem času pa je Danijela Fiket, dr. med., specialistka psihiatrije prestavila stres in novodobno bolezen izgorelost. Sončen teden smo zaključili s testom hoje na 2km, ki je potekal okoli Drtijščice. 

Občani Moravč so se z veseljem udeležili delavnic in meritev, se spoznali z dejavniki tveganja ter preventivnimi delavnicami, ki se izvajajo v okviru našega Zdravstveno vzgojnega centra.

Za sodelovanje bi se radi zahvalili Občini Moravče, ki so nam pomagali k izvedbi uspešnega Festivala zdravja v Moravčah.

Ob zanimanju občanov bomo naše aktivnosti v lokalni skupnosti nadaljevali v jesenskem času, najprej s Testom hoje v Domžalah, nato pa še z drugimi dogodki, o katerih vas bomo redno obveščali na naši strani Zdravstvenega doma Domžale.

Osnovna nit vseh predavanj, meritev in delavnic ter Zdravstveno vzgojnega centra  je skrb zase in čas, ki si ga moramo vzeti za zdravje ker je to naložba v prihodnost, ki nam omogoči kakovostno preživljanje časa in uživanje življenja.

 In ta čas za zdravje je zdaj!

Ekipa Zdravstveno vzgojnega centra ZD Domžale