Obvestila

CEPLJENJE PROTI COVID-19

Torek, 12. januar 2021

ZD Domžale je eden od cepilnih centrov cepljenja proti COVID-19. Skladno z nacionalno strategijo cepljenja trenutno cepimo osebe starejše od 50 let.

 

Na cepljenje se lahko naročite na naslednje načine:

 

-najbolj priporočamo naročanje preko povezave: https://zvem.ezdrav.si/cepljenje

-pri svojem osebnem zdravniku

-preko posebne telefonske številke za naročanje 01/ 7245 162, in sicer od ponedeljka do petka med 6.30 in 14.00 uro (v primeru, da se v tem času ne moremo oglasiti, po navodilu telefonskega odzivnika pritisnite številko 1 in poklicali vas bomo nazaj). Lahko se naročite tudi preko elektronske pošte cepljenje.covid@zd-domzale.si (obvezni podatkiv elektronski pošti  so: (ime in priimek, rojstni datum in telefonska številka)

 

Ob naročilu na cepljenje vas bomo uvrstili v vrsto, o točnem terminu vas bomo obvestili naknadno glede na količino cepiva, ki ga bomo prejeli.

 

ALI JE CEPLJENJE S CEPIVOM ASTRA ZENECA VARNO?

 Glede na dvome v cepivo Astra Zeneca je na spodnji sliki prikaz pogostosti pojava tromboz v različnih primerih (cepljenje s cepivom Astra Zeneca, jemanje kontracepcijskih tabletk, kajenje in bolezen covid-19). Vsi svetovni podatki kažejo na to, da je tveganje za trombozo ob cepljenju s cepivom Astra Zeneca najmanjše od vseh dejavnikov trganja. Največje tveganje, kar 40.000x večje, za nastanek tromboze predstavlja sama bolezen covid-19.

CEPLJENJE S CEPIVOM ASTRA ZENECA JE TOREJ VARNO.

 

 

Strip