Obvestila

APLIKACIJA doZdravnika

Četrtek, 18. november 2021

Za naročanje e-receptov, e-napotnic in urejanje bolniških staležev priporočamo uporabo  Aplikacije doZdravnika

 

NAROČANJE NA LABORATORIJSKE STORITVE

 

Laboratorij z 22.11.2021 pričenja z uvajanjem naročanja v čakalno knjigo. Paciente bo naročil osebni zdravnik oz. sestra, samoplačniki pa se bodo lahko naročili preko aplikacije ''doZdravnika'' ob predhodni registraciji (Navodila za registracijo), izjemoma  po telefonu  01 7245 236 ali preko e-naslova laboratorij@zd-domzale.si.

 

IZPOLNJEVANJE PCT POGOJA ZA VSTOP V ZD

 

Spoštovani pacienti,

 

na podlagi Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 146/21), ki ga je Vlada Republike Slovenije sprejela dne 11. septembra in prične veljati 15. septembra, smo izvajalci zdravstvene dejavnosti dolžni preverjati izpolnjevanje pogoja PCT (pogoj: prebolevnik-cepljen-testiran) tudi za uporabnike zdravstvenih storitev (paciente).

 

Zaradi navedenega vas prosimo, da na vaš v naprej dogovorjeni termin za izvedbo zdravstvene storitve, pridete pravočasno ter osebju ob vhodu v naš zdravstveni dom priložite dokazilo, iz katerega bo jasno razvidno, da izpolnjujete PCT pogoj. Prav tako je potrebno priložiti tudi osebni dokument.

 

V primeru, da PCT pogoja ne boste izpolnjevali, prav tako pa ne gre za akutna in nujna zdravstvena stanja, vas bomo prosili, da predhodno opravite testiranje na prisotnost virusa Sars-Cov-2. Strošek slednjega pa boste, v skladu z vladnim odlokom, poravnali sami.

 

PCT pogoja ni potrebno izpolnjevati le:

‒ osebam, ki so mlajše od 12 let,

‒ osebam, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka oziroma učenca v vrtec, 1., 2., ali 3. razred osnovne šole, glasbeno šolo do vključno 2. razreda, v osnovno šolo s prilagojenim programom ali zavod za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami,

‒ osebam, ki k izvajalcu zdravstvene dejavnosti spremljajo otroka do dopolnjenega 15. leta oziroma odraslo osebo, ki ni sposobna skrbeti zase, in

‒ učencem in dijakom pri prevozu z javnim potniškim prometom.

 

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in sodelovanje pri skupnem boju zoper epidemijo COVID-19.