Obvestila

NAROČANJE NA SAMOPLAČNIŠKE BRISE IN DOSTOP DO IZVIDOV COVID-19 IN PODATKOV O CEPLJENJU

Ponedeljek, 22. februar 2021

Na samoplačniške brise se lahko naročite na telefonski številki 031 659 078 med 7.30 do 14.00 uro ali po elektronski pošti na covid19@zd-domzale.si.

Svetujemo, da se naročate vsaj 10 dni v naprej. Plačilo samoplačniških brisov je možno samo s plačilnimi karticami.

 

Splošne informacije samoplačniških testiranj

V ZD Domžale izvajamo dve vrsti testov za ugotavljanje prisotnosti virusa Sars-Cov-2. Izvajamo PCR testiranje in hitro antigensko testiranje (HAGT).
Testiranje poteka po sistemu drive-in. Odvzemno mesto je na južni strani ZD Domžale, Mestni trg 2. Plačilo opravite ob samem odvzemu in je možno samo s plačilnimi karticami.

Kateri je ustrezen za vas je stvar namena za kaj ga potrebujete in v ta namen v naprej pridobite verodostojno informacijo.

Cena PCR testiranja od 01.6.2021 je 80€, cena antigenskega hitrega testiranja je 25 EUR.

Termini za izvajanje PCR samoplačniško/podjetja:

Pon - pet: 9:15 - 9:50, 12:05 - 12:25, 14:30 - 14:50 in 17:35 - 17:55.
Sob, ned, praznik: 14:00 - 16:00.

Termini za HAGT:

Pon - pet: 7:30 - 8:25 in 13:00 - 13:55.
Sob, ned, praznik: 12:00 - 13:00.

Pisni izvid PCR testa je na voljo v roku 24 ur - navadno naslednje jutro. PCR izvid je v slovenščini in angleščini (uradni dokument Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Ljubljana).
Pisni izvid HAGT prejmete v roku 20 min po odvzemu. Izvid HAGT je v slovenščini - v angleščini je le beseda "negative"
V kolikor potrebujete za prehod meje v Avstrijo obrazec Alange D, vam ga bomo izpolnili.

Določene države (npr. Španija) zahtevajo na izvidu tudi številko osebnega dokumenta. Prosim preverite pred naročilom. V tem primeru je potrebno izpolniti dodaten obrazec pri odvzemu brisa. 

Na vsakršen test se je potrebno naročiti. Naročite se lahko preko tega e-pošte ali 031 659 078 med 8:00 in 14:00. Svetujemo, da se naročate vsaj 10 dni v naprej.

Pri naročilu navedite podatke: priimek, ime, rojstni datum, telefonska številka in državo v katero (če) potujete.
V kolikor plačnik ni fizična oseba (samoplačniško), ampak je plačnik podjetje, to navedite.
Če podjetja še ni v našem sistemu je potrebno izpolniti naročilnico. To je potrebno le prvikrat. Naročilnico vam posredujemo naknadno v kolikor je to potrebno.

Pri naročanju na test upoštevajte, da veljavnost testa (odvisna od namena izvajanja testa in države v katero potujete) začne teči z uro odvzema.

Standardno odvzemno mesto je nosno-žrelni predel (skozi nos). Odvzem brisa iz žrela je mogoč le ob pisnem potrdilu osebnega zdravnika.

Pošiljanje izvidov je možno po e-pošti, v tem primeru nas opozorite, da zabeležimo e-naslov.

Cenik testiranj na Covid-19 - velja od 01.06.2021 dalje

Cenik izdaje potrdil v zvezi s Covid-19

 

Plačilo samoplačniških brisev je možno samo s plačilnimi karticami.

 

Zaradi prevelikih administrativnih obremenitev ambulant paciente naprošamo, da si izvide testiranj pridobijo sami preko  spletnega portala zVem - (povezava) (Zdravje - Vse na Enem Mestu). Portal omogoča pacientom dostop do elektronskih receptov, seznama izdanih zdravil, elektronskih napotnic in naročil ter drugih zdravstvenih podatkov, kot so mikrobiološki izvidi (COVID-19) in podatki o cepljenju.

Za uporabo storitev prek portala zVem je treba pridobiti kvalificirano digitalno potrdilo. Na naslovu https://si-trust.gov.si  lahko pridobite več informacij in naročite brezplačno digitalno potrdilo.