Obvestila

IZPOLNJEVANJE PCT POGOJA ZA VSTOP V ZDRAVSTVENI DOM

Torek, 14. september 2021

Spoštovani pacienti,

 

na podlagi Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 146/21), ki ga je Vlada Republike Slovenije sprejela dne 11. septembra in prične veljati 15. septembra, smo izvajalci zdravstvene dejavnosti dolžni preverjati izpolnjevanje pogoja PCT (pogoj: prebolevnik-cepljen-testiran) tudi za uporabnike zdravstvenih storitev (paciente).

 

Zaradi navedenega vas prosimo, da na vaš v naprej dogovorjeni termin za izvedbo zdravstvene storitve, pridete pravočasno ter osebju ob vhodu v naš zdravstveni dom priložite dokazilo, iz katerega bo jasno razvidno, da izpolnjujete PCT pogoj. Prav tako je potrebno priložiti tudi osebni dokument.

 

V primeru, da PCT pogoja ne boste izpolnjevali, prav tako pa ne gre za akutna in nujna zdravstvena stanja, vas bomo prosili, da predhodno opravite testiranje na prisotnost virusa Sars-Cov-2. Strošek slednjega pa boste, v skladu z vladnim odlokom, poravnali sami.

 

PCT pogoja ni potrebno izpolnjevati le:

‒ osebam, ki so mlajše od 12 let,

‒ osebam, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka oziroma učenca v vrtec, 1., 2., ali 3. razred osnovne šole, glasbeno šolo do vključno 2. razreda, v osnovno šolo s prilagojenim programom ali zavod za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami,

‒ osebam, ki k izvajalcu zdravstvene dejavnosti spremljajo otroka do dopolnjenega 15. leta oziroma odraslo osebo, ki ni sposobna skrbeti zase, in

‒ učencem in dijakom pri prevozu z javnim potniškim prometom.

 

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in sodelovanje pri skupnem boju zoper epidemijo COVID-19.