url('/sites/default/files/slike/dezurna-blur.jpg')
Dežurna služba

Dežurna služba je organizirana izven rednega delovnega časa urgentne in splošnih ambulant, v nočnem času od 20. ure zvečer do 7. ure zjutraj ter ob sobotah, nedeljah in praznikih 24 ur. Deluje v prostorih urgentne ambulante v pritličju ZD Domžale in zagotavlja storitve nujne medicinske pomoči in nujnega zdravljenja.

Delovanje ambulante v nočnem času
Deluje kot dežurna služba in hkrati kot ambulanta nujne medicinske pomoči ZD Domžale od 20. do 7. ure zjutraj vse dni v tednu. Za odrasle, otroke in mladostnike skrbi tričlanska ekipa (zdravnik, medicinska sestra in reševalec), ki v urgentnih primerih odide na intervencijo na teren. Kadar je ponoči celotna urgentna ekipa na terenu, je ZD Domžale zaprt in pacienti bodisi počakajo, bodisi se vrnejo na pregled kasneje. V urgentnem primeru pokličejo telefonsko številko 112.

Delovanje ambulante ob sobotah, nedeljah in praznikih v dnevnem času
Deluje kot dežurna služba in hkrati kot ambulanta nujne medicinske pomoči ZD Domžale od 7. do 20. ure. Urgentni ekipi se pridružita dodaten zdravnik in medicinska sestra. Ob sobotah, nedeljah in praznikih obravnavamo tudi akutno zbolele otroke in mladostnike. Tako v teh dnevih beležimo večji priliv pacientov, zato se čakanje na pregled običajno nekoliko podaljša. Še posebej to velja v primerih, kadar je urgentna ekipa na terenu in v ambulanti ostaneta samo dodatni zdravnik in medicinska sestra.

Ordinacijski čas

Ponedeljek20:0007:00
Torek 20:0007:00
Sreda 20:0007:00
Četrtek 20:0007:00
Petek20:0007:00

Sobota, Nedelja, prazniki

Sobota, Nedelja, prazniki 24 ur/dan