Delavnice:
- ZVIŠAN KRVNI TLAK
- ZVIŠANE VREDNOSTI MAŠČOB V KRVI
- ZVIŠANA RAVEN KRVNEGA SLADKORJA
Dejavniki tveganja
ZVIŠAN KRVNI TLAK
Vsebina delavnice: Delavnica obsega informiranje o bolj kakovostnem življenju in pomembnih spremembah dosedanjih življenjskih navad, ki pozitivno vplivajo na ohranjanje zdravja in preprečujejo povišanje krvnega tlaka. Na delavnici boste pridobili znanja in veščine o obvladovanju krvnega tlaka in pravilnem izvajanju meritev.
Trajanje delavnice: Eno srečanje v obsegu 90 minut.
Pogoj za udeležbo: Napotnica ni potrebna.
Izvajalec: Dipl. medicinska sestra.
ZVIŠANE VREDNOSTI MAŠČOB V KRVI
Vsebina delavnice: Delavnica obsega informiranje o zvišanih vrednostih maščob v krvi (holesterol in trigliceridi), pomenu ciljnih in mejnih vrednosti maščob v krvi za zdravje, ter način, kako vzdrževati normalne vrednosti. Na delavnici boste pridobili znanja o:
- vzrokih o nastanku holesterola,
- razliki med »dobrim« in »slabim« holesterolom,
- povezanosti zdravega življenjskega sloga in maščob v krvi in
- načinih s katerimi vzdržujemo normalne ravni maščob v krvi.
Trajanje delavnice: Eno srečanje v obsegu 90 minut.
Pogoj za udeležbo: Napotnica ni potrebna.
Izvajalec: Dipl. medicinska sestra.
Delavnica je namenjena odraslim osebam s prisotnimi dejavniki tveganja za razvoj kroničnih bolezni ter kroničnim bolnikom.
ZVIŠANA RAVEN KRVNEGA SLADKORJA
Vsebina delavnice: Delavnica obsega informiranje o življenjskem slogu, ki pomaga uravnavati raven glukoze v krvi ter najpomembnejša znanja o mejni bazalni glikemiji in moteni toleranci za glukozo. Na delavnici boste pridobili znanja o:
- vzrokih za mejno bazalno glikemijo oz. moteno toleranco za glukozo,
- razlogih za povišane ravni krvnega sladkorja in
- načinih, s katerimi lahko sami preprečimo oz. odložimo pojav sladkorne bolezni tipa 2.
Trajanje delavnice: Eno srečanje v obsegu 90 minut.
Pogoj za udeležbo: Napotnica ni potrebna.
Izvajalec: Dipl. medicinska sestra.
Delavnica je namenjena odraslim osebam s povišanim krvnim sladkorjem in osebam, ki so na meji za moteno toleranco za sladkor.
K









